World Expo Rotterdam 2025

De drijfveer van de bedrijven, organisaties en overheden achter Expo 2025 is primair economisch van aard. Met Expo 2025 willen zij de transitie naar een intelligente, circulaire economie versnellen en Nederland daarmee op voorsprong zetten in de wereld. Dat begint al direct: in de aanloop naar Expo 2025 worden over een breed front investeringen gedaan en projecten aangejaagd die economische kansen opleveren voor bedrijven en kennisinstellingen, maar ook banen en stages voor studenten en middelbare scholieren.

Uitnodiging aan de wereld
De wereldtentoonstelling is een nationaal event waarvan de hoofdlocatie in Rotterdam is. Wereldtentoonstellingen zijn per definitie omvangrijk, hebben sterke wereldwijde merk- en mediawaarde, en maken veel los. Een wereldtentoonstelling is vormvrij en kan daardoor op maat ontwikkeld worden tot een groots doel en aansprekend programma: een uitnodiging aan de wereld om bij te dragen aan economische transitie. Daarmee kan Nederland zich in 2025 aan de wereld presenteren als een voorloper in de ‘next economy’.

Blossity heeft voor het World Expo Rotterdam 2025 plan een serie concepten ontwikkeld die ingaan op stedelijke gastvrijheid en de ‘visitor experience’. De concepten gaan bijvoorbeeld over gezond eten in de stad, het Rotterdamse paspoort, museaal straatmeubilair en het einde van de wachtrij.

JAAR
2015

OPDRACHTGEVER
Stichting World Expo Rotterdam

STATUS
Afgerond / Embargo