Utrecht CS

Utrecht Centraal is continu in beweging. Niet alleen doordat de hallen en perrons dagelijks het decor zijn voor 50.000 reizigers of door de treintoestellen die voortdurend het station binnenkomen en verlaten, maar vooral ook door de grootschalige verbouwing. Bijna twintig jaar wordt uitgetrokken voor het  project dat het stationsgebied om moet toveren in een ontmoetingsplek voor iedereen die wil reizen, winkelen, wonen, werken en ontspannen. In verschillende bouwstappen wordt gewerkt aan een nieuwe stationshal en worden afwisselend gedeelten afgesloten voor het reizende publiek. Door deze constante staat van verbouwing en verandering, komt de treinreiziger iedere keer in een nieuwe omgeving terecht.

Blossity is door de NS gevraagd om mee te denken over het waarborgen van verblijfskwaliteit in de tijdelijke stationshallen. De vraag richtte zich specifiek op de implementatie van groene elementen als horizontale beplanting. Blossity voerde een verkennend en ontwerpend onderzoek uit, inclusief haalbaarheidsstudie.

JAAR

2013

LOCATIE

Utrecht, Nederland

OPDRACHTGEVER

NS Stations