Summer Schools in Rotterdam

Summer Schools zijn een wereldwijde hit en ook in Europa werken steden, universiteiten en edu-travel agencies steeds vaker samen om programma’s te ontwikkelen voor de snel groeiende internationale vraag naar korte intensieve educatieve programma’s in de zomer. De business case is interessant voor iedereen. Het succes van de Utrecht Summer Schools levert ieder jaar 3000 international youth travelers op die minimaal twee weken in juli en augustus in Utrecht leren, slapen, eten, drinken, uitgaan en winkelen: een enorme boost voor de stad.

Ondanks de toenemende vraag naar Summer Schools door studenten en universiteiten uit het buitenland en de kansen die dergelijke programma’s bieden voor een stad, blijft het aantal Summer Schools in Rotterdam achter vergeleken bij andere steden in het land.

Het doel is om een veertigtal Rotterdamse Summer Schools aan te bieden in de zomer van 2016. Rotterdam heeft bij uitstek de kans om onderscheidende Summer Schools te hosten op het gebied van architectuur, delta management, haven, medische wetenschappen en kunst.

Blossity ontwikkelde in opdracht van Rotterdam Partners en The Student Hotel een groeimodel dat initiatieven op dit gebied faciliteert, bundelt en podium biedt. De verkenning werd afgesloten met een inspiratie seminar dat bezocht werd door onderwijsinstellingen, de culturele sector en het bedrijfsleven. Over de zomer worden verschillende initiatieven verknoopt en verder ontwikkeld.

JAAR

2015

OPDRACHTGEVERS

Rotterdam Partners & The Student Hotel

STATUS

Afgerond