Ring a Bell

Schone lucht zou vanzelfsprekend moeten zijn voor iedereen. Diverse studies schatten de kosten voor gezondheidsschade ten gevolge van luchtvervuiling tussen de 100 en 400 miljoen euro per jaar: alleen al in Nederland. De twijfelachtige eer om aan de top van de lijst te staan van vervuilde steden gaat naar Den Haag. Het is tijd om aan de bel te trekken!

Ring a Bell is een slimme fietsbel die fijnstof meet en van kleur verandert bij onaanvaardbaar hoge concentraties. Deze innovatieve oplossing maakt fietsers bewust van de mate van luchtvervuiling en stelt hen in staat op een eenvoudige manier een gezonde keuze te maken.

De bel is onderdeel van The Internet of Things en staat dus in contact met alle andere fietsbellen in de stad. Zo worden data gecrowd-sourced, verzameld en real-time in kaart gebracht. Dat is handig voor iedere Hagenaar die graag buiten is in gezonde lucht, maar levert ook beleidsmakers inzichten om op te handelen.

Ring a Bell trekt aan de bel! Luchtvervuiling is een groot probleem maar nog erg onzichtbaar. Deze innovatie maakt het probleem zichtbaar en helpt fietsers gezond te leven!

Blossity werkt op dit moment met bedrijfsleven en onderwijspartijen uit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag aan Ring a Bell en aanverwante concepten voor gezonde steden.

JAAR
2015

NOMINATIE
Finale Haagse Vernieuwers 2015

STATUS
In ontwikkeling