Groene routes, rode konen!

Slapeloosheid, vermoeidheid, stress en een tekort aan lichaamsbeweging; forenzen voelen zich minder gezond en ervaren ook nog eens een gebrek aan controle over hun eigen leven. De OV-forens, waarvan ons land er zo’n 4,5 miljoen telt, beweegt zich dagelijks routineus in een lijn van huis naar werk en weer terug. Lange werkdagen en reistijd laten weinig tijd over voor andere activiteiten. Gezondheid bevorderen is dus het doeltreffendst in deze lijnactieruimte. Groen is gezond; het werkt op een rustgevende en snelle manier. Zo zorgen de eerste vijf minuten bewegen in een groene ruimte voor de grootste verbetering in de gevoelstemming. Groen daagt ook nog eens uit tot lichaamsbeweging!

Blossity ontwierp fiets- en wandelroutes door een groene omgeving, op maat gemaakt voor de OV-forens. Routes die uitdagen tot beweging en ontspannend werken, zo wezenlijk bijdragend aan de gezondheid van de forens.

JAAR

2013

OPDRACHTGEVER

Nationaal Groenfonds

STATUS

Lopend

DOWNLOAD

flyer (pdf)

Groene Routes liggen al in de stad. Prikkelende bewegwijzering, goede implementatie in OV apps, een aansprekende promo campagne en de sociale omgeving van de forens maken het verschil! Zo simpel kan groen goed doen.

Blossity is momenteel in gesprek met onder meer de NS over de toepassing van de Groene Routes.