Gezond facility management

Facilitaire dienstverlening gaat al lang niet meer alleen over schoonmaak. Het gaat over het faciliteren van een positieve totaalbeleving van een leefomgeving: zowel binnen als buiten.

Vebego (afkorting voor Verenigde Bedrijven Goedmakers) is een internationaal opererend familiebedrijf actief in facility services, personeelsdiensten en de gezondheidszorg. Ruim honderdzestig (160) bedrijven maken onderdeel uit van Vebego.

Blossity deed desk research naar de vraag op welke manier hun werkzaamheden optimaal kunnen bijdragen aan deze totaalbeleving. Specifiek keken we daarbij naar de leeromgeving (van kinderen en studenten), de werkomgeving (kantoorgebouwen) en de recreatie omgeving (attractie- en vakantieparken).

Op basis van het onderzoek, ontwikkelde Blossity een aantal nieuwe proposities die gezondheid en productiviteit van de gebruiker van gebouwen en buitenruimte te bevorderen. Bij het ontwikkelen van concepten werd gespeeld met licht, geluid, groen en geur. En natuurlijk met schoonmaak!

JAAR
2016

OPDRACHTGEVER
Vebego

STATUS
Afgerond