Marije doet mee aan Ruimteverkenning jonge ruimtemakers

In het Jaar van de Ruimte gaat een groep jonge ruimtemakers op zoek naar de ruimtelijke opgaven van de nabije toekomst. Hoe ziet Nederland eruit in 2040? De Ruimteverkenning voert de deelnemers langs vijf regio’s met vijf karakters. De uitkomsten van de verkenningen komen samen in een publicatie. Marije is geselecteerd als een van de ruimtemakers en doet namens Blossity mee aan het programma.

Ruimteverkenning
De Ruimteverkenning is een zoektocht naar de ruimtelijke opgaven van de nabije toekomst. Wat speelt er en wat is er mogelijk? Steeds meer lijkt Nederland een land te worden van verschillende snelheden. Van groei naast krimp. De Ruimteverkenning is een zoektocht naar regionale karakteristieken en verschillen. Wat betekenen de ontwikkelingen in de regio voor de ruimtelijke praktijk van de toekomst, zowel regionaal als nationaal? Wat wordt er gevraagd van ruimtemakers en welke oplossingsrichtingen zijn er te zien?

Programma: vijf excursies naar vijf regio’s
Van maart tot en met juli vinden vijf excursies plaats naar de regio’s Amsterdam, Limburg, Twente, Eindhoven en Groningen. Thema’s die aan bod komen zijn de metropoolregio in internationaal perspectief, de zoektocht van een postindustriële regio, de samenwerking binnen een sociaal-culturele regio, de continuering van de kennisregio en het contrast tussen groeiende stad en krimpend ommeland.

De Ruimteverkenning is een initiatief van Couleur Locale en YURPS. Meer informatie is te vinden op de website van het programma. Beeld afkomstig van www.krisoosting.nl