Frisse Scholen Routes wint prijs in Challenge Slimme & Gezonde Stad!

Blossity is in de prijzen gevallen met haar plan ‘Frisse Scholen Routes’! Op donderdag 26 november vond in de Tolhuistuin in Amsterdam de spannende finale plaats, waarin de genomineerden hun plan mochten pitchen. Frisse Scholen Routes won de derde prijs.

Het ministerie van Infrastructuur & Milieu is begin september gestart met de Innovatiechallenge om het leven in de stad gezonder en aangenamer te maken. Ze zocht daarbij naar nieuwe manieren voor het schoner en stiller verplaatsen van mensen en goederen in de stad. Op deze oproep kwamen 49 inzendingen.

Frisse Scholen Routes is een methode om samen met kinderen en ouders te zoeken naar schone frisse routes naar school. Doel is het vergroten van bewustwording van de impact van luchtvervuiling èn van handelingsperspectieven voor kinderen en hun ouders.

Blossity ontving een bedrag van 10.000 euro om hun idee verder uit te werken. Begin 2016 gaat het project van start met een pilot in het Haagse stadscentrum. In het project wordt samengewerkt met Wageningen Universiteit, experts in het analyseren en visualiseren van luchtkwaliteit.

Meer informatie op de website van de Rijksoverheid of Slimme en Gezonde Stad.