Jorick spreker op conferentie Gezonde, Groene STAD

Groen stimuleert mensen meer te bewegen en verlaagt stress en depressiviteit. Groen filtert vervuilde lucht en beperkt hittestress. Ook voor bedrijven wordt groen in de directe omgeving steeds belangrijker: goed voor het vestigingsklimaat en een prima omgeving waar werknemers kunnen ontspannen en bewegen. Op 21 november organiseerden Platform STAD, de provincie Zuid-Holland, Dunea, het Zuid-Hollands Landschap en Tympaan de interactieve conferentie Gezonde Groene Leefomgeving. Aan de hand van onderzoek en projecten bekijken we wat er nodig is om groenere, gezondere wijken te realiseren. Wat zijn succesvolle ruimtelijke ingrepen?

Jorick “Voor een positief effect op de gezondheid zou natuurbeleving deel moeten uitmaken van het daily urban system. De woonomgeving is het referentiekader”.

In zijn bijdrage vertelde Jorick over recente projecten als de Frisse Scholen Routes en Den Haag Zuid-West en naam hij plaats in een divers panel samen met Hanneke Kruize (RIVM), Richard Prins (Reakt), Alette Broekens (GGD), Jacco Schuurkamp (gemeente Den Haag, Agenda Groen) en Tjisse Brookman (de Friesland Zorgverzekeraar)

 

Lees hier het verslag van de hele conferentie op Platform Stad.

Lees hier de inleidende stadmakers blog die Jorick schreef voor Platform Stad.