Blossity en Emergo Bouwnovatie bundelen krachten voor energiezuinige zorg

Het vastgoed van zorginstellingen is steeds vaker aan vernieuwing toe, maar de financiële mogelijkheden zijn schaars. Energiesprong (onderdeel van Platform31) nodigde bouwpartijen èn zorginstellingen uit om samen dit proces te versnellen. De focus lag hierbij op de ruimtelijke transformatie van het vastgoed en het radicaal terugbrengen van de energierekening.

Blossity bundelde de krachten met Emergo Bouwnovatie en kwam met een frisse blik op de actuele vraag in de eindronde. Het consortium presenteerde een bouwproces dat ouderen niet overdondert, maar hen betrekt bij de conceptvorming en laat kiezen uit een aantal maatwerkoplossingen. De bouw van een proefwoning laat de snelheid van het proces en het eindresultaat zien.

Zorginstellingen met een monofunctioneel karakter kunnen door strategische herontwikkeling een centrale rol gaan spelen in de wijk. Een samenspel van eerstelijnszorg, vormen van recreatie en een goed netwerk van informele zorg is de basis voor de wijk als een zorgend systeem.

Wij zien een kans in het opnieuw in kaart brengen van wat de ouderen zelf willen en welke belevingswaarde daarbij hoort. Een persoonlijke benadering resulteert in een waardevolle binding met de cliënt en in duidelijke doelgroepen of leefstijlen.

Ons aanbod is te vinden via de themapagina Kansen voor Zorgvastgoed, van Platform31.