• Binckhorst in beweging

  De Binckhorst is in beweging. Blossity werkt sinds september 2016 met Bouwfonds Property Development (BPD) aan diverse objecten in deze stadswijk in ontwikkeling. Naast de Internationale Zone vormt het Central Innovation District (CID) een nieuw economisch focusgebied in de stad. Het CID omvat de gebieden rond de drie stations in Den Haag: Centraal, Holland Spoor… Read more »

 • Transformatie Stadserf Schiedam

  Leegstand aanpakken en nieuwe interacties tussen gemeente en stad ontwikkelen. Gisteren presenteerden we het College van B&W de tussenstand van ons onderzoek naar transformatie van het Stadserf  in Schiedam. De leegstaande bibliotheek is hier een trigger voor een bredere transformatie die vastgoed, het publiek domein en een toekomstgerichte organisatie op een slimmere manier bij elkaar… Read more »

 • Jorick spreker op conferentie Gezonde, Groene STAD

  Groen stimuleert mensen meer te bewegen en verlaagt stress en depressiviteit. Groen filtert vervuilde lucht en beperkt hittestress. Ook voor bedrijven wordt groen in de directe omgeving steeds belangrijker: goed voor het vestigingsklimaat en een prima omgeving waar werknemers kunnen ontspannen en bewegen. Op 21 november organiseerden Platform STAD, de provincie Zuid-Holland, Dunea, het Zuid-Hollands… Read more »

 • Blossity in de race voor Klokhuis Wetenschapsprijs

  De Klokhuis Wetenschapsprijs is bedoeld voor projecten die jong publiek bekend maken met wetenschappelijk onderzoek. Het televisieprogramma wil voor kinderen interessant of relevant wetenschappelijk onderzoek bekronen met deze nieuwe prijs. Blossity is genomineerd met het project Frisse Scholen Routes. In dit project hebben we onderzocht wat de schoonste fietsroutes naar school zijn voor kinderen van… Read more »

 • Succesvolle bootcamp urban innovation!

  Jungle Gym Learning gaat over nieuwe, snelle manieren van leren. Deze bootcamp voor jong professionals was een vijfdaagse achtbaan stedelijke innovatie. Met 11 inspirerende sprekers kwam alles voorbij: regionale economie, industriële symbiose, publiek-private innovatie, integrale ontwikkeling, vastgoed financiering, place branding en veel meer. Dit alles als input voor een concrete Rotterdamse gebiedsopgave, die multidisciplinair is… Read more »

 • Vlogs Frisse Scholen Routes online

  Het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt in het programma Slimme & Gezonde Stad samen met steden aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Blossity won met het project Frisse Scholen Routes de derde prijs in de innovatie-challenge Slimme & Gezonde Stad. De eerste vlogs staan online op de Frisse Scholen Routes projectpagina, met een korte… Read more »

 • 5VWO’er Dieuwertje loopt een weekje mee

  Mijn naam is Dieuwertje den Hartog. Ik zit op het moment in 5 vwo. Ik ben de laatste tijd bezig met mijn studiekeuze en toekomstplannen. Vorig jaar had ik nog geen idee wat ik zou willen doen of wat mijn interessevlak precies was. Ik heb wat open dagen bezocht waaronder die van de Wageningen Universiteit…. Read more »

 • Launch Summer Schools in Rotterdam by Jungle Gym Learning

  Met trots presenteren wij een nieuw brand: Jungle Gym Learning! Samen met fantastische partners in Rotterdam ontwikkelden we 4 toffe internationale summer schools. Of je nu geïnteresseerd bent in delta cities, city branding, de toekomst van de haven of innovatie – we zien je deze zomer in Rotterdam! In deze twee weken durende schools ontmoet je de beste… Read more »

 • Brede steun voor Expo Rotterdam 2025

  Ruim 70 overheden, maatschappelijke organisaties en grote bedrijven steunen het voorstel om Expo 2025 in Nederland te organiseren. De drijfveer van de bedrijven, organisaties en overheden achter Expo 2025 is primair economisch van aard. Met Expo 2025 willen zij de transitie naar een intelligente, circulaire economie versnellen en Nederland daarmee op voorsprong zetten in de… Read more »

 • Ring a Bell bij sessie Bike & City in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

  Op woensdag 13 januari levert Marije namens Blossity een bijdrage aan de avond Bike & City in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. De sessie maakt onderdeel uit van een bredere serie, deze avond staat ‘sharing’ centraal. Delen is immers het nieuwe hebben. Van het delen van de weg met fietsen, auto’s, voetgangers of de gevreesde scooter,… Read more »

 • Frisse Scholen Routes wint prijs in Challenge Slimme & Gezonde Stad!

  Blossity is in de prijzen gevallen met haar plan ‘Frisse Scholen Routes’! Op donderdag 26 november vond in de Tolhuistuin in Amsterdam de spannende finale plaats, waarin de genomineerden hun plan mochten pitchen. Frisse Scholen Routes won de derde prijs. Het ministerie van Infrastructuur & Milieu is begin september gestart met de Innovatiechallenge om het… Read more »

 • Groen licht voor nieuwbouw VV Nieuwerkerk

  Na zeven jaar planvorming voor nieuwbouw bij voetbalvereniging VV Nieuwerkerk is gisteravond tijdens een algemene ledenvergadering officieel groen licht gegeven voor uitbreiding van het sportcomplex. Hoofdklasser VV Nieuwerkerk is met haar 1800 leden de grootste voetbalvereniging van Zuid-Holland. Het nieuwe programma betreft onder meer 11 kleedkamers, vergaderruimtes, kantoren en een sponsorhome. Op de eerste verdieping… Read more »

 • Jorick in Board of Advice van Polis Platform for Urbanism TU Delft.

  Jorick is toegetreden tot de Polis Board of Advice. Polis Platform for Urbanism and Landscape Architecture is de studievereniging voor Masterstudenten van de Faculteit Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Jorick was Polis bestuurslid in 2011 en in dat jaar verantwoordelijk voor de lancering van de Urbanism Week. Dit evenement wordt deze oktober voor de… Read more »

 • Atlas van de Toekomst in Nieuw Nederland bijlage van Trouw!

  De beste inzendingen van leerlingenwedstrijd ‘Atlas van de Toekomst‘ en onze compilatietekening met de slimste ideeën stond pontificaal in de Nieuw Nederland bijlage van Dagblad Trouw (12 juni 2015). Vanaf deze plek felicitaties voor de prijswinnaars: Klas 1B van het Melanchton College uit Schiebroek! Een complete analyse van alle inzendingen is te vinden in deze… Read more »

 • Summer Schools in Rotterdam

  Summer Schools zijn een wereldwijde hit en in Europa werken steden, universiteiten en edu-travel agencies steeds vaker samen om programma’s te ontwikkelen voor de snel groeiende internationale vraag naar korte intensieve educatieve programma’s in de zomer. De business case is interessant voor iedereen. Het succes van de Utrecht Summer Schools betekent ieder jaar 3,000 international… Read more »

 • Blossity geeft workshop Gezond aan Zee!

  Na een inspirerende sessie vorig jaar is Blossity opnieuw uitgenodigd een workshop te geven aan studenten Gezondheid & Maatschappij aan de Wageningen Universiteit. In de studie leren studenten om met een sociaalwetenschappelijke bril te kijken naar gezondheidsvraagstukken en leren zij leren het belang van een omgeving die mensen helpt zich goed te voelen en gezond te gedragen…. Read more »

 • Blossity in Seoul voor symposium ‘Beyond Big Plans. Let’s reinvent planning’

  Snelle stadsontwikkeling heeft in Seoul de stedelijke structuur opgebroken en heeft de oorspronkelijke bewoners verdreven. Beyond Big Plans heeft als doel alternatieve modellen voor stedelijke ontwikkeling te verkennen en mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering te onderzoeken. Het project focust op de herontwikkeling van de Sewoon Arcade, een vijftig meter brede corridor van één kilometer dwars door de… Read more »

 • Marije doet mee aan Ruimteverkenning jonge ruimtemakers

  In het Jaar van de Ruimte gaat een groep jonge ruimtemakers op zoek naar de ruimtelijke opgaven van de nabije toekomst. Hoe ziet Nederland eruit in 2040? De Ruimteverkenning voert de deelnemers langs vijf regio’s met vijf karakters. De uitkomsten van de verkenningen komen samen in een publicatie. Marije is geselecteerd als een van de ruimtemakers en doet namens… Read more »

 • Blossity op cover van oktobernummer De Architect

  Blossity staat in het oktobernummer van De Architect! Samen met vier andere bureau’s laten we zien hoe we als jonge ontwerpers in een nieuwe realiteit staan.

 • SPARK Connect: Gezond ouder worden in de wijk

  Op 26 juni vond een SPARK Connect middag plaats met als thema ‘Gezond ouder worden in de wijk’. Blossity was erbij en ontmoette inspirerende ondernemers met passie voor dit thema.

 • AMS vestigt zich in het KIT

  Het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) krijgt in september een toepasselijke plek in het centrum van Amsterdam, in het gebouw van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT).

 • Blossity en Emergo Bouwnovatie bundelen krachten voor energiezuinige zorg

  Het vastgoed van zorginstellingen is steeds vaker aan vernieuwing toe, maar de financiële mogelijkheden zijn schaars. Energiesprong nodigde bouwpartijen èn zorginstellingen uit om samen dit proces te versnellen.

 • Symposium ‘De infrastructuur van de Smart City’

  Op 5 juni vond in de Kunsthal, ter gelegenheid van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, een symposium plaats. Jorick was een van de sprekers.

 • HAACS portretteert Jorick

  HAACS is een digitaal platform voor debat over architectuur en stedelijke transformatie in Den Haag.

 • Expertmeeting participatiesamenleving

  Marije was aanwezig bij een expertmeeting participatiesamenleving, georganiseerd door het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie.

 • Active Ageing met ABN AMRO

  Blossity verkent Active Ageing voor het ABN AMRO Innovation Centre.

 • Blossity schrijft voor Gebiedsontwikkeling.nu

  Voor het platform Gebiedsontwikkeling.nu maakt Blossity een reeks verhalen over stad en gezondheid.

 • Interview Atlantis magazine

  Als vervolg op de succesvolle workshop ‘Do we Care?!’, werd Blossity geïnterviewd by Atlantis, het magazine van studievereniging Polis TU Delft.

 • Advanced Metropolitan Solutions

  Blossity werkt mee aan het AMS project van TU Delft, WUR en MIT.

 • Blossity verhuist opnieuw!

  Blossity lanceert haar nieuwe website en huisstijl.

 • Lezing Strategische Conversaties

  Jorick spreekt op 26 november op de bijeenkomst Strategische Conversaties, georganiseerd door The Decision Institute.

 • Blossity verhuisd!

  Per 15 november is blossity gevestigd op de Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag.